İlk önce herkese teker teker eposta gönderip bazı belgeleri imzalamamızı ve onalra fakslamamızı istediler. Gizlilik vs ile ilgili şeyler bunlar. Belgeler ulaşıcna artık resmen amabssador olduk. Bundan sonra gizli web sitesine girmek için gereki şifreyi ve kullancı adını gönderdiler. Site Lego sitesinden ayrı bir domaine sahip, girmek için işte bu şifre gerekiyor. Şifre girilmezse hiçbir şey açılmıyor. Adresini maalesef veremiyorum ama Google'da arayınca bulabilirsiniz, Eurobricks'te şifresi biel vardı bir ara sorna kaldırdılar ve şifreyi değiştirdiler
Site bildiğiniz herhangi bir site gibi.. tasarım konusunda sıkıntılar var, pek kullanıcı dostu değil ve çok karışık. Nerede ne arayıp bulacağımı henüz anlamış değilim. Forum ve site olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sitede belli başlı duyurular oluyor, bazı resimler pdf dosyaları var geçmiş döneme ait. Yeni hiçbir şey bulamadım. Zaten eskiye ait herşeyi kaldırmaya başladılar yepyeni olsun diye.. Site bölümü bu kadar. Forum bölümü ise üçe ayrılıyor. Bunların bir tanesi genel şeyler hakkında. Ambassadorlar ve Lego çalışanları kendi aralarında takılıyorlar. Sorular soruluyor, cevaplar alınıyor... Burada konuşulan şeyler dışarıya aktaraılabilir bilgiler oluyor. Forumun diğer bölümünde ise Lego çalışanlarının duyuruları oluyor. Bunlar ya amabssadorlara fikir danışmak ya da topluluklarına haber göndermek için açılan konulardan oluşuyor. Buradaki bilgiler de yine dışarıya açık şeyler. Bir de üçüncü forum var ki henüz orayı görenimiz yok. Oraya giriş için ayrı bir şifre gerekiyor ve bu şifreyi almak için de ayrı bir gizlilik belgesi imzalamak gerekiyor. Şimdilik kimler belgeyi istiyor diye sordular, kimseye göndermediler. İsteyenler imzaladığı zaman burayı da görebileceğiz. Ben istediğimi söyledim. Burada ne tür bilgiler olacak pek bilmiyorum, sanırım yeni ürünlerle ilgili şeyler koyacaklar bu kadar üstüen düştüklerine göre.. Fiziki imkan kısmı işte bu kadardı.
İş yapma kısmını ise henüz çok göremedik. İleride çalışma grupları oluşturulup ambassadorlar projeler üstünde çalışacaklarmış. Nasıl olur, ne olur bilmiyorum. Neler konuştuğumuza gelince. Mesela Pick A Brick parçalarında yapıalcak bir değişiklik hakkında fikrimizi sordular, ne yapalım edelim dediler biz de fikirlerimizi söyledik. Sonra geçenlerde burada doldurduğumuz anketi gönderdiler, herkese yayın bunu dediler. Daha önceki anketin sonuçlarını açıkladılar. Parça kalıplarındaki bir değişikliği konuştuk.. Birbirimizle tanıştık.. ve bir haftada bütün yaptığımız bu kadar oldu aslında
Sorularınız varsa çekinmeyin, buyurun! Umarım merakınızı giderebilmişimdir bir nebze. Ortamın gizli olması dışında herhangi bir Lego forumundan farkı olmadığını söyleyebilirim rahatlıkla.