Ambassador !?

Diğer başlıklara uymayan ve Lego ile ilgili olan herşey için burada başlık açabilirsiniz...

Ambassador !?

İleti Lego Adam » 17 Tem 2009, Cum, 18:17

Hepinizin seçtiler ne oldu dediğinizi duyar gibiyim. Eminim birçoğunuz acaba ne yapıyorlar diye merak ediyorsunuzdur. Onun için böyle bir başlık açıp neler olup bittiğini analtayım dedim. İlerleyen zamanlarda ambassadoru ilgilendiren sorularınızı da burada sorabilirsiniz. O halde anlatayım şimdilik neler yaptığımızı

İlk önce herkese teker teker eposta gönderip bazı belgeleri imzalamamızı ve onalra fakslamamızı istediler. Gizlilik vs ile ilgili şeyler bunlar. Belgeler ulaşıcna artık resmen amabssador olduk. Bundan sonra gizli web sitesine girmek için gereki şifreyi ve kullancı adını gönderdiler. Site Lego sitesinden ayrı bir domaine sahip, girmek için işte bu şifre gerekiyor. Şifre girilmezse hiçbir şey açılmıyor. Adresini maalesef veremiyorum ama Google'da arayınca bulabilirsiniz, Eurobricks'te şifresi biel vardı bir ara sorna kaldırdılar ve şifreyi değiştirdiler :D

Site bildiğiniz herhangi bir site gibi.. tasarım konusunda sıkıntılar var, pek kullanıcı dostu değil ve çok karışık. Nerede ne arayıp bulacağımı henüz anlamış değilim. Forum ve site olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Sitede belli başlı duyurular oluyor, bazı resimler pdf dosyaları var geçmiş döneme ait. Yeni hiçbir şey bulamadım. Zaten eskiye ait herşeyi kaldırmaya başladılar yepyeni olsun diye.. Site bölümü bu kadar. Forum bölümü ise üçe ayrılıyor. Bunların bir tanesi genel şeyler hakkında. Ambassadorlar ve Lego çalışanları kendi aralarında takılıyorlar. Sorular soruluyor, cevaplar alınıyor... Burada konuşulan şeyler dışarıya aktaraılabilir bilgiler oluyor. Forumun diğer bölümünde ise Lego çalışanlarının duyuruları oluyor. Bunlar ya amabssadorlara fikir danışmak ya da topluluklarına haber göndermek için açılan konulardan oluşuyor. Buradaki bilgiler de yine dışarıya açık şeyler. Bir de üçüncü forum var ki henüz orayı görenimiz yok. Oraya giriş için ayrı bir şifre gerekiyor ve bu şifreyi almak için de ayrı bir gizlilik belgesi imzalamak gerekiyor. Şimdilik kimler belgeyi istiyor diye sordular, kimseye göndermediler. İsteyenler imzaladığı zaman burayı da görebileceğiz. Ben istediğimi söyledim. Burada ne tür bilgiler olacak pek bilmiyorum, sanırım yeni ürünlerle ilgili şeyler koyacaklar bu kadar üstüen düştüklerine göre.. Fiziki imkan kısmı işte bu kadardı.

İş yapma kısmını ise henüz çok göremedik. İleride çalışma grupları oluşturulup ambassadorlar projeler üstünde çalışacaklarmış. Nasıl olur, ne olur bilmiyorum. Neler konuştuğumuza gelince. Mesela Pick A Brick parçalarında yapıalcak bir değişiklik hakkında fikrimizi sordular, ne yapalım edelim dediler biz de fikirlerimizi söyledik. Sonra geçenlerde burada doldurduğumuz anketi gönderdiler, herkese yayın bunu dediler. Daha önceki anketin sonuçlarını açıkladılar. Parça kalıplarındaki bir değişikliği konuştuk.. Birbirimizle tanıştık.. ve bir haftada bütün yaptığımız bu kadar oldu aslında :D

Sorularınız varsa çekinmeyin, buyurun! Umarım merakınızı giderebilmişimdir bir nebze. Ortamın gizli olması dışında herhangi bir Lego forumundan farkı olmadığını söyleyebilirim rahatlıkla.
Kullanıcı avatarı
Lego Adam
Lego Adam

Re: Ambassador !?

İleti he11boy » 17 Tem 2009, Cum, 19:47

peki lego adam lego marketing ile görüşme şansın oldumu? Türkiyedeki durumdan haberleri olması gerek. Kişi başı gelir ortalaması diğer ülkelere göre bu kadar düşükken fiyatları diğer ülkelerin 2 katı.Büyük bir problem bence.Bunun sebebini sorarsan ben kendi adıma çok memnun kalırım.Sadece türkiyedeki dağıtımdan kaynaklı bi sorunmu?
Kullanıcı avatarı
he11boy

İleti BRICKMASTER » 17 Tem 2009, Cum, 20:21

Peki ya Turkiyeye ..Pick A Brick gelebilirmi diye bazi konusmalar yasaniyormu LegoAdam?? yani Pick A Brick in her ulkede cesitli lego magazalarinda bulundugu gibi bizim ulkemizdede birkac lego magazasinda olmasi gerekir diye dusunuyorum.. hic olmasa bulamadigimiz parcalari bu sayede elde ederiz .... :eh:
Kullanıcı avatarı
BRICKMASTER

İleti Lego Adam » 17 Tem 2009, Cum, 21:01

Henüz o konuda konuşmadı kimse ama herkes kendi ülkesinde daha ucuz olsun daha çok olsun istiyor. Bunu bilmiyor değiller :) Ama öncelik diye bir şey var, sınırlı kaynaklarla herşeyi bir anda yapamazlar. Bizim gibi küçük pazarların da önceliği yok. Daha önce Pot'un iddia ettiği durum için Türkiye ile ilgilenen sorumlu ile dolaylı olarak konuşmuştum. Doğrudan konuşma fırsatım olmadı. İletişim bilgilerini verdikleri zaman özel olarak bu durumu soracağım. Henüz bu bilgileri vermediler bize. Sabırsızlıkla bekliyorum doğrusu, sormak istediğim ve açıklanmasını umduğum bir sürü şey var kafamda. Kem küm etmez de mantıklı bir cevap verirler umarım. Bunları öğrendiğim zaman tabi ki buraya da yazacağım.
Kullanıcı avatarı
Lego Adam
Lego Adam

İleti Legolord » 18 Tem 2009, Cmt, 09:29

Bizim pazarımızın küçük olmasının sebebinin Legoseverlerin Lego setlerinin büyük çoğunluğunu yurtdışından tedarik etmesine bağlayabiliriz. Avrupa'da 10€'ya satılan setin bizde 20€'dan işlem gördüğü gibi somut örneklerle da bu tezimizi pekiştirebiliriz, örnek 8015 gibi.

Tabii ki bu konuda direk olarak birşey yapmalarını bekleyemeyiz ama ileride Adore ile anlaşma süresi dolduğunda en azından bu konuyu dikkate alabilirler. Daha geçen hafta Annem'ler yurtdışına çıktıklarında gene siparişi çaktım onlara. Bulamamışlar :( ama moralimi bozmadım, bir ara gidersem alıcam 3-5 ne bulursam.
Kullanıcı avatarı
Legolord

İleti Ashley » 18 Tem 2009, Cmt, 10:01

Bana haftaya Cuma süpriz setler gelick.Ben isteklerimi yazdım ,inşşşallah çiftlikte olur içinde . Anahtarlıklarım olucak ondan eminim hemde 4-5 tane kadar . birde şu yine çiftlik setinden olan bi at yerleştirilenbeyaz bi araç ve traktörü olan setde gelebilir.Citym için muhteşem olucaklar.Çok heyecanla bkliyorum.
Eğer gümrük sorun çıkarmıycak olsaydı BMX de geliyordu ,bi aydır bakıp buna karar vermiştik ama olmadı işte.İstanbulda gümrükte kalıcak ve bizde gidip para yatrcakmışız.Oldu gözlerim doldu-tatilin ortasında anneme bööööle saçma bişiyi söylersem beni alır atardı heralde hazır denize yakınken :mrgreen:
http://cgi.ebay.de/BMX-BIKE-FREESTYLE-F ... 7C294%3A50 . Eğer sizler gibi yurtdışından internt üzerinden doğru yerlerden alış veriş yapmayı bilseydim ben hiç birşeyimi burdan almazdım .Çorabımı bile . Bisiklet nası ama :roll: :? off ya :bad:
Kullanıcı avatarı
Ashley

İleti Lego Adam » 22 Ekm 2009, Per, 19:25

Merhaba,

Ambassador işi nasıl gidiyor diye merak edenlere yeni haberleri vereyim dedim. Geçen aylarda ne yedik ne içtik?

-Pirates serisindeki Imperial Flagship setinin resimlerini bize dağıttılar, birkaç hafta sonra bunu herkese açıklayacağız dediler. Biz bu süre boyunca nefesimizi tutup kimseye setin varlığından bahsetmeden oturduk. Vakti geldiğinde açıklarız diye düşünürken Brothers Brick pat diye sitesine koydu resimleri. Bütün vekiller şaşırıp kaldık. Sonradan öğrendik ki onalra özel izin vermişler. Herkes çok sinirlendi, TLG özür dieldi bir daha böyle olmayacak dedi. Üstünü kapattılar
-LEGO Designbyme diye bir şey yapıyoruz bunun reklamını yapın, 1 Ekim'de çalışmaya başlayacak dediler. Her yere bir sürü belge koyduk, yayınladık. Vakti geldiğinde beceremedik biraz daha bekleyin dediler, herkes vekillere kızdı hani yahu diyerek. Sonra nihayet yeni sistem çalıştı ve herkes şikayetlerini vekillere iletti. Biz de TLG'ye gönderdik.
-LDD v3 çıktı, onun hakkında biraz konuştuk.
-Yapım klavuzlarındaki renk ayrımı zor oluyor diye bir sürü şikayet ettik.
-Fiyatlar hakkında kavga ettik :D
-Bize herhangi bir LEGO ürünü vs göndermediler. Tshirt yaptıracağız, bedeninizi söyleyin demişlerdi. Adres vs verdik ama kimseye bir şey ulaşmadı. yani vekil olunca LEGO zengini olmuyorsunuz. En çok bunu soruyorlar :D Bize yeni ürünelri gönderdikleri vs yok maalesef :(
-İşin en kötü kısmı ise kırk küsür vekil ile ilgilenen sadece bir tane TLG görevlisi var ve kendisi bir aydır ortalıkta yok. Kendi kendimize konuşuyoruz. Arada sırada kendi görevleriyle ilgili bir görevli gelip emsaj atıyor ve kayboluyor. Mesela Designbyme yaptık bakın diye bir mesaj atıp kayboldular. LDD çıktı diye mesaj atıp kayboldular. Bunlar dışında kimse ile muhattap olmuyoruz. Kısacası ben bu programdan bir b*k anlamadım..
Kullanıcı avatarı
Lego Adam
Lego Adam

İleti mysnoopy » 22 Ekm 2009, Per, 20:38

Çok güzel. :lol: :lol:
Yani sizleri parasız reklam aracı olarak bir güzel kullınıyorlar. Birde yetmez gibi halkla ilişkilerde çalışıyorsunuz. Üstüne yetmezmiş gibi size söz verip yerine getirmiyorlar.
Yaptırımda bulunmanız gerekeçek sanırım. Lego'yu seviyorsunuz diye sizi kendi firmalarında illegal bir şekilde çalıştırırmış gibi davranmaları yakışık almamış. Güzel satış politikası izliyorlar.
Denecek çok şey var ama eminim forumdaki herkes benim gibi düşünüyordur. Bir daha kafalarınızı ütülemeyeyim.
Paylaştığın için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mysnoopy

İleti ozgur_atakan » 22 Ekm 2009, Per, 20:48

süpriz filan yapıyo olmasınlar bu ilgi alakasızlık vr kaç taktiği gibi hop mesajı at merakta bırak kaç gitsin..
Kullanıcı avatarı
ozgur_atakan

Lego